Izveštavanje Narodne Banke Srbije o kreditnim poslovima

Izveštavanje Narodne Banke Srbije o kreditnim poslovima

NBS objavila Odluku о dopunama Odluke o izveštavanju o kreditnim poslovima sa inostranstvom.

1000

U Službenom glasniku Republike Srbije broj 42/2020 od 25. marta 2020. godine, Narodna banka Srbije (NBS) je objavila Odluku о dopunama Odluke o izveštavanju o kreditnim poslovima sa inostranstvom (Odluka). Odluka stupa na snagu 26. marta 2020. godine.

U skladu sa Odlukom, tokom vanrednog stanja prouzrokovanog zaraznom bolešću COVID 19, obrasci kojima se NBS izveštava o kreditnim poslovima sa inostranstvom koji se uobičajeno dostavljaju u papirnom i u elektronskom obliku, mogu se dostavljati samo u elektronskom obliku.

Dokumentacija o kreditnim poslovima sa inostranstvom može se dostavljati NBS i u elektronskom obliku, u pdf formatu, na imejl adresu izvestavanje.kpi@nbs.rs.

NBS će vršiti overu odnosno prihvatanje navedene dokumentacije u elektronskom obliku.

Rezidenti koji na ovaj način budu izveštavali NBS su dužni da u roku od 10 dana od prestanka vanrednog stanja podnesu u papirnom obliku dokumentaciju na osnovu koje su overeni obrasci o izveštavanju o kreditnim poslovima sa inostranstvom.

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja ili vam je potrebna podrška naših stručnjaka, slobodno nam se obratite na tax@kpmg.rs

KPMG stručnjaci vam stoje na raspolaganju za bilo kakvo razjašnjenje ili podršku. Slobodno nas kontaktirajte na tax@kpmg.rs

Za prethodna izdanja KPMG Poreskih vesti možete posetiti sledeću internet stranicu:

KPMG Poreske vesti

KPMG Poresko-pravno odeljenje

KPMG d.o.o. Beograd
Kraljice Natalije 11
11 000 Beograd, Srbija
T: +381 11 20 50 500
F: +381 11 20 50 550
tax@kpmg.rs

home.kpmg/rs

flag

© 2024 KPMG d.o.o. Beograd, a Serbian limited liability company and a member firm of the KPMG global organization of independent member firms affiliated with KPMG International Limited, a private English company limited by guarantee. All rights reserved.


For more detail about the structure of the KPMG global organization please visit https://kpmg.com/governance.

Connect with us