Povećanje opšte stope PDV-a i stopa akciza u Crnoj Gori

Povećanje opšte stope PDV-a i stopa akciza u Crnoj Gori

Ministarstvo finansija Crne Gore objavilo je na internet stranici da će od 1. januara 2018. godine, u okviru mjera fiskalne strategije, opšta stopa PDV-a u Crnoj Gori biti povećana sa 19% na 21%.

1000
Povećanje opšte stope PDV-a

Poštovani,

Želimo da vas obavijestimo da je na internet stranici Ministarstva finansija Crne Gore objavljena vijest da će od 1. januara 2018. godine, u okviru mjera fiskalne strategije, opšta stopa PDV-a u Crnoj Gori biti povećana sa 19% na 21%, uz napomenu da će snižena PDV stopa ostati nepromijenjena.

U saopštenju se takođe navodi da planirane mjere fiskalne strategije uključuju i povećanja akciza na cigarete, alkohol, ugalj i gaziranu vodu koja se zaslađuje.

U nastavku se nalazi link ka internet stranici Ministarstva finansija gdje je predmetna vijest objavljena:
http://www.mif.gov.me/vijesti/173156/Ministar-Radunovic-Mjerama-fiskalne-strategije-do-smanjenja-javnog-duga-budzetskog-suficita-i-pravednije-raspodjele-socijalnih-f.html.

Stojimo vam na raspolaganju za sva pitanja.

KPMG Poresko-pravno odjeljenje

KPMG d.o.o. Beograd
Kraljice Natalije 11
11000 Belgrade
Serbia

Office: +381-11-20-50-500
Fax: +381-11-20-50-550

tax@kpmg.rs
 

© 2024 KPMG d.o.o. Podgorica, a Montenegrin limited liability company and a member firm of the KPMG global organization of independent member firms affiliated with KPMG International Limited, a private English company limited by guarantee. All rights reserved.


For more detail about the structure of the KPMG global organization please visit https://kpmg.com/governance.

Connect with us