Mistä yritysmaailmassa puhutaan juuri nyt? Minkälaisia ovat ihmiset työroolinsa takana? Oletko miettinyt millaisia haasteita ja tarinoita onnistumisten taakse kätkeytyy?

Menestyksen Ytimessä -podcastimme pureutuu niin liike-elämän haasteisiin kuin mahdollisuuksiinkin tässä ajassa. Kaivamme esiin toimintaympäristömme muutoksessa piileviä menestyksen mahdollisuuksia.

Uudella kaudella podcastin hosteina toimivat KPMG:n asiantuntijat Susanne Smycke, Ville Mäkäläinen ja Nora Isomäki.

Laita podcastimme seurantaan ja nauti kuunteluhetkistä

Podbean  |   Spotify  |  Apple |  Google Podcasts

 

podcastin juontajat

Mitä jokaisen tulisi tietää pakotteista ja keitä pakotteet koskevat?

Podbean  |   Spotify  |  Apple |  Google Podcasts

Pakotteista puhutaan paljon, mutta kuka niitä pakotteita oikeastaan määrää ja kenen velvollisuus on seurata niiden noudattamista? Onko olemassa tahoja, joista voi saada apua pakotesäännösten tulkitsemiseen ja noudattamiseen? Ja miten se pankkien kanssa toimiessa eteen tullut kysymysviidakko liittyy pakotteisiin ja miksi pakotteiden yhteydessä pitää puhua myös tietoteknisistä järjestelmistä?

Muun muassa näihin kysymyksiin saadaan vastaus uusimmassa podcast-jaksossamme, kun studioon  podcast-hostimme Nora Isomäen vieraaksi saapuivat ulkoministeriön pakotetiimin vetäjä, Pia Sarivaara ja KPMG:n talousrikollisuuden torjuntayksikön vetäjä, Mika Vuorenmaa.

Vaikka moni ehkä mieltää pakotteet vain yrityksiin liittyviksi, ne koskettavat tavalla tai toisella ihan jokaisen meistä elämää. Mistä tavallinen kuluttaja voi saada lisätietoa pakotteista? Sekin selviää uusinta jaksoamme kuuntelemalla!

 

Julkaistu 26.3.2024

Mitä jokaisen tulisi tietää pakotteista ja keitä pakotteet koskevat?

Lue lisää Euroopan komission asettamista uusista pakotteista ja siitä, miten KPMG voi tukea rahoituslaitoksia Mika Vuorenmaan ja Nora Isomäen kirjoittamasta artikkelista täältä.


Tech innovation and the titans of the future

Podbean  |   Spotify  |  Apple |  Google Podcasts

In this podcast episode, Himadri Majumdar, co-founder and CEO of SemiQon, will share insights and advice for founders considering entering the competition. Additionally, joining Himadri in the studio will be Jussi Paski, Head of KPMG's Startup and Venture Services, and the special host of this episode, Johanna Fagervik, a Tax & Legal Partner at KPMG focusing on growth companies.

The second KPMG Tech Innovator in Finland competition will be launched in the beginning of March, with the finals scheduled for June. The winner will advance to compete for the title of KPMG Global Tech Innovator, which will be held as a separate event during Web Summit in Lisbon. The KPMG Tech Innovator competition aims to recognize the fastest-growing and most innovative tech startups across the country.

Last year, SemiQon emerged as the winner of the Tech Innovator in Finland competition and represented Finland in the KPMG Global Tech Innovator finals in November, securing an impressive second runner-up position. SemiQon, a spinoff from VTT Technical Research Centre in Finland, specializes in building quantum processors for the million-qubit era.

 

Julkaistu 5.3.2024

fi-menestyksen-ytimessa-tech-innovation-and-the-titans-of-the-future

Menestyksen ydin: voittajia ja häviäjiä vai sittenkin se tahtotila?

Podbean  |   Spotify  |  Apple |  Google Podcasts

Podcastimme kolmas tuotantokausi alkaa. Uudella kaudella ääneen pääsevät uudet hostimme: Nora, Susanne ja Ville. Aiempien kausien tapaan jaksoilla pureudutaan monipuolisesti ajankohtaisiin aiheisiin.

Nora Isomäki torjuu työkseen talousrikollisuutta ja Ville Mäkäläinen tekee laajasti kaikkea mahdollista talouspalveluihin liittyvää. Susanne Smycke puolestaan keskittyy päivätöissään tutkimusrahoituksen tarkastukseen. Mitä he puuhaavat työajan ulkopuolella ja minkälaiset teemat saavat heidät erityisesti syttymään ja mitä on luvassa alkavalla kaudella.

Uudet hostimme paljastavat myös suosikkijaksonsa aikasemmilta tuotantokausilta, sekä mitä menestys ja menestyksen ytimessä -nimi heille tarkoittaa. 

 

Julkaistu 27.2.2024

Menestykse-ytimessa-podcast-kausi3-Menestyksen ydin: voittajia ja häviäjiä vai sittenkin se tahtotila?

Menestyksen ytimessä -podcastin 2. kausi


Skenaariotyön hyödyt kestävyysstrategoiden suunnittelussa

Podbean  |   Spotify  |  Apple |  Google Podcasts

Tuotantokauden päätösjakso katsoo tulevaan vastuullisuuden vinkkelistä: mitä on odotettavissa regulaatiopuolella, entä kuinka hyödyntää skenaariotyöskentelyä vastuullisuustyössä?

EU:n kestävyysraportointidirektiivi, Corporate sustainability reporting directive (CSRD) tuli voimaan vuoden alusta. Direktiivi tekee kestävyysraportoinnista asteittain pakollista entistä suuremmalle määrälle yrityksiä. 2024 raportointivelvoite koskettaa yli 500 henkeä työllistäviä listattuja yrityksiä, mutta 2025 se laajenee koskemaan myös vähintään 250 henkilöä työllistäviä yrityksiä tai yrityksiä, joiden nettoliikevaihto on 40 miljoonaa tai taseen loppusumma 20 miljoonaa. Vuonna 2026 sen piiriin kuuluvat kaikki listatut pk-yritykset. Pelkästään Suomessa tämä tarkoittaa noin 800 uutta raportoinnin piiriin tulevaa yritystä. 

Monessa yrityksessä ollaan ehkä hieman kauhuissaan tilanteesta, jossa regulaatioita tulee kiihtyvällä tahdilla ja itse ohjeistusta ja tulkintaohjetta ei välttämättä edes julkaista samaan aikaan. Samanaikaisesti nopeasti muuttuvassa maailmassa on mietittävä yrityksen strategiaa laajemmin ja katsottava pidemmälle tulevaisuuteen. 

Miten skenaariotyö auttaa tässä? Entä miten lisääntyvä regulaatio otetaan haltuun? Aiheesta keskustelemassa KPMG:n  

Riikka Weber, Corporate Sustainability & Sustainable Finance

Lotta Wilkman, International Development & Climate Finance Advisory

Julkaistu 14.11.2023

Veromaailmassakin myllertää

Podbean  |   Spotify  |  Apple |  Google Podcasts

Muuttuva maailma pitää huolen siitä, että verojen kanssa työskentely pysyy mielenkiintoisena. Maailman kanssa samaan tahtiin ovat muuttuneet veroasiantuntijalta vaadittavat kyvyt: Perinteinen kirjaviisaus ei enää riitä, vaan lisäksi pitää hallita uudet digitaaliset työkalut, sillä datan merkitys kasvaa koko ajan. Veroasiantuntijalle on myös eduksi osata puhua veroista kansankielellä ja siten tehdä niistä helposti lähestyttäviä.

Toimenkuvissa on eroja riippuen siitä, työskenteleekö inhouse-roolissa vai konsulttina. Siinä missä inhouse-veroasiantuntija joutuu ottamaan laaja-alaisesti kantaa eri asioihin, verokonsultti usein erikoistuu johonkin tiettyyn osa-alueeseen, jonka erityisosaamista konsultilta ostetaan. Nyt apua kaivataan esimerkiksi erilaisiin raportointivelvoitteisiin, sillä inhouse-vero-osastojen omat resurssit ovat monesti todella rajalliset.

OECD:n BEPS-hankkeen tuloksena syntynyt ainutlaatuinen globaali Pilari 2 -sääntelykokonaisuus tulee muuttamaan koko verotuksen kenttää. Pilari 2 -direktiivin tavoitteena on, että kaikissa hankkeeseen sitoutuneissa maissa on käytössä sama efektiivinen viidentoista prosentin vähimmäisveroaste.

Näistä ja muista ajankohtaisista veroaiheista keskustelemassa:

Marika Taponen, Head of Tax, Sanoma 

Erkki Tiitta, Head of Compliance  and Transformation, KPMG Oy Ab

Hostina Lotta Wilkman, International Development & Climate Finance Advisory, KPMG Oy Ab

Julkaistu 24.10.2023


Johtajuuden rakennuspalikat

Podbean  |   Spotify  |  Apple |  Google Podcasts

KPMG Oy Ab:ta seitsemän vuotta johtanut Kimmo Antonen luovutti lokakuun alussa valtikan uudelle toimitusjohtajalle Pasi Koivuselle. Millaisia ovat ihmiset toimitusjohtajuuden takana?  Kimmon seitsemän vuotta ovat sisältäneet melkoisia yllätyksiä muuttuneiden maailmantilanteiden myötä. Samaan aikaan yrityksen koko on lähes tuplaantunut. Mitä on erityisesti jäänyt Kimmon mieleen toimitusjohtajakaudesta?

Muutoksen vauhti maailmassa on tuskin hidastumaan päin, joten millä mielellä Pasi astuu toimitusjohtajan saappaisiin? Miten tulevaisuudessakin houkutellaan edelleen parhaimmat ihmiset KPMG:lle töihin ja miten voidaan hyödyntää entistä paremmin KPMG:n globaaleja osaajia?

Kuuntele uusin Menestyksen ytimessä podcast-jaksomme Johtajuuden rakennuspalikat, jossa Kimmo Antonen ja Pasi Koivunen jakavat ajatuksiaan johtajuudesta kuin myös näkemyksiään siitä, mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

Keskustelussa mukana:

Kimmo Antonen, Senior Partner, previous CEO, KPMG Oy Ab

Pasi Koivunen, CEO, KPMG Oy Ab

Lotta Wilkman, host, KPMG Oy Ab

Julkaistu 2.10.2023

Ihmiseltä ihmiselle - Mistä on parhaat asiakaskokemukset tehty?

Podbean  |   Spotify  |  Apple |  Google Podcasts

Erinomaisen asiakaskokemuksen perusedellytyksenä on asiakkaiden ja heidän tarpeidensa tunteminen. Jos ei tiedetä, mitä asiakkaat oikeasti haluavat ja millaiset heidän odotuksensa ovat – ei todennäköisesti myöskään pystytä tuottamaan sellaista asiakaskokemusta, joka jäisi mieleen ja ylittäisi odotukset oikeissa kohdissa.

Dataan perustuvan asiakkaiden ymmärtämisen ja tuntemisen rinnalla on myös yhtä tärkeää viestiä halutun asiakaskokemuksen tavoitteista ja mittareista henkilöstölle, läpi koko organisaation.

Asiakaskokemus on tunnetila ja sen avainroolissa ovat he, jotka konkreettisesti kohtaavat asiakkaan asiakaspolun eri vaiheissa. Asiakkaan kohtaamisen taitoihin investoiminen kannattaa: kun ihmiset kokevat, että he ovat tärkeitä ja heihin panostetaan, syntyy aitoa innostusta, mikä puolestaan näkyy onnistuneina asiakaskokemuksina. 

Keskustelussa mukana: 

Johanna Jäkälä, Executive Director COO, Business Finland

Annaleena Lehikoinen, Head of Customer Excellence, KPMG Oy Ab

Julia Koivu, Advisory Manager, KPMG Oy Ab

Julkaistu 12.9.2023


Sticks and carrots in the transition to a circular economy

Podbean  |   Spotify  |  Apple |  Google Podcasts

In this episode, we will talk about circular economy. What are the barriers and incentives. What's up with the regulation in Finland and on EU level? How could circular economy be promoted through taxation? Will there be more sticks or carrots coming in the near future? Listen to the inspiring examples from Finland and abroad and get useful insights for the next steps in the transition to a circular economy.

In the studio:

Paula Laine, CEO, Finnish Climate Fund

Arnoud Walrecht, Global Circular Economy Lead, KPMG Netherlands

Lotta Wilkman, host, International Development & Climate Finance Advisory, KPMG Finland

The circular economy topic will be explored further at this fall’s Strategy Forum, read more and register here.

Published 22.8.2023

Panosta kyberturvallisuuteen ennen kuin se pettää

Podbean  |   Spotify  |  Apple |  Google Podcasts

Kiristyvän EU-sääntelyn myötä kyberriskien hallinnan taso paranee koko EU:n tasolla. Samalla se teettää osalle yrityksistä lisää töitä, jos toimintamallit eivät vielä ole vaaditulla tasolla. Toisaalta kyberturvallisuus koskettaa kaikkia yrityksiä direktiiveistä riippumatta ja moni yritys onkin halunnut erityisesti panostaa siihen ja sitä kautta turvata yrityksen jatkuvuuden.


Direktiivien lisäksi kyberturvallisuuskentässä näkyy muuttuva toimintaympäristö kuten Ukrainan sota ja erilaiset taloudelliset heilahtelut. Tällä hetkellä kiinnostaa esimerkiksi fyysinen tietoturvallisuus. Sitä testataan toteuttamalla yrityksiin agenttimaisia hyökkäyksiä.

Tässä podcast-jaksossa kyber-konsultin työn saloihin sinua perehdyttävät KPMG:n asiantuntijat Raija Tuokko ja Joonas Karhunen. Hostina Lotta Wilkman

Julkaistu 30.5.2023

Menestyksen ytimessä -podcast jää kesätauolle ja palaa jälleen elokuussa uusien mielenkiintoisten jaksojen kanssa.


Työhyvinvointi ratkaisee organisaation menestyksen

Podbean  |   Spotify  |  Apple |  Google Podcasts

Usein ajatellaan, että mielenterveysasiat kuuluvat työterveyteen. Mielen hyvinvointiin vaikuttaa kuitenkin merkittävässä määrin yrityksen kulttuuri. Asiaa voi tarkastella myös ihan puhtaasti taloudelliselta kannalta: Mielenterveyshäiriöiden vuoksi Suomessa käytetään vuosittain 17 miljoona sairaslomapäivää ja 50 % työkyvyttömyyseläkkeelle jäämisen syistä johtuu mielenterveyssyistä. Vuositasolla puhutaan siis 11 miljardin kustannuksesta.

Työhyvinvointi ja yrityksen tulos korreloivat keskenään, mutta mitkä tekijät työyhteisössä vahvistavat työelämän mielenhyvinvointia ja miten johto omalta osaltaan voi sitä edistää?

Keskustelussa mukana: 

Markus Raivio, Kukunorin toiminnanjohtaja

Jussi Nikander, People & Change asiantuntija, KPMG Oy Ab

Julia Koivu, Advisory Manager, KPMG Oy Ab

Julkaistu 2.5.2023

Tilintarkastaja - ystävä vai vihollinen?

Podbean  |   Spotify  |  Apple |  Google Podcasts

Tilintarkastus on tiukasti lakisääteistä ja suurimmalle osalle erilaisista organisaatioista ja yrityksistä pakollinen vuosittainen harjoitus.

Tilintarkastaja on yrityksen johdolle tärkeä kumppani, mutta mitä tilintarkastustyö käytännössä on ja ovatko tilintarkastajat yksinpuurtajia?  Vastuullisuus liittyy olennaisesti myös tilintarkastajan työhön, mutta miten?  

Jos haluaa tilintarkastajaksi, mitä kannattaa opiskella vai tekeekö tekoäly tilintarkastajista tulevaisuudessa tarpeettomia?

Kiinnostuitko urasta tilintarkastajana? Lue lisää.

Keskustelussa mukana:

Tiia Kataja, KHT-tilintarkastaja, Audit Partner 

Oskari Kaskinen, tilintarkastaja

Lotta Wilkman, International Development & Climate Finance Advisory, KPMG Oy Ab

Julkaistu 11.4.2023


Miksi urheilija tarvitsee businessplanin?

Podbean  |   Spotify  |  Apple |  Google Podcasts

Sport Fund on maailman ensimmäinen ja ainoa huippu-urheilijalupauksiin sijoittava Private Equity -rahasto. Mitä Sport Fund haluaa muuttaa urheilurahoituksessa ja mitä urheilija itse hyötyy kuulumisestaan Sport Fundin urheilijoihin?  

Entä minkälaisia haasteita ja ennakkoluuloja rahaston perustaja, entinen jääkiekkoilija, Jyrki Louhi on kohdannut ja miten alppihiihtäjä Elian Lehdosta tuli yksi Sport Fundin urheilijoista?

Keskustelussa mukana: 

Jyrki Louhi, Sport Fund salkunhoitaja

Elian Lehto, alppihiihtäjä ja urheilija-yrittäjä

Lotta Wilkman, International Development & Climate Finance Advisory, KPMG Oy Ab

Julkaistu 21.3.2023

Kädet levässä - vastuullisen startupin tarina

Podbean  |   Spotify  |  Apple |  Google Podcasts

Origin by Ocean sai alkunsa suuresta huolesta ja rakkaudesta mereen. Rehevöityminen on yksi merten isoimmista ongelmista ja nyt yritys puhdistaa meriä jalostamalla levää muun muassa kosmetiikkayritysten tarpeisiin. Tässä jaksossa keskustelemme Origin by Oceanin perustajan ja toimitusjohtajan Mari Granströmin kanssa yrityksen matkasta, siitä miten iltaisin pään sisässä kehitetystä ideasta on kuljettu kohti kaupallista biojalostamoa. 

Miten Origin by Ocean rakentaa bisnestä ja luo arvoa levästä? Miten vastuullisuus näkyy yrityksen jokapäiväisessä operatiivisessa toiminnassa? Jaksossa kuulemme myös mitkä tekijät ovat Origin by Oceanin menestyksen ytimessä.

Keskustelussa mukana: 

Mari Granström, Chief Executive Activist, CEO/Founder, Origin by Ocean

Lotta Wilkman, International Development & Climate Finance Advisory, KPMG Oy Ab

Julkaistu 28.2.2023


Tervetuloa toiselle tuotantokaudelle!

Podbean  |   Spotify  |  Apple |  Google Podcasts

Toinen tuotantokausi käynnistyy introjaksolla, jossa hostimme Julia ja Lotta nostavat esiin viime tuotantokauden parhaita paloja ja samalla kurkistetaan myös tulevan kauden mielenkiintoisiin aiheisiin.

Jaksossa pääsemme myös tutustumaan syvemmin mahtaviin hosteihimme. Millaisten asioiden parissa Lotta on työskennellyt Afrikassa, entä miten vastuullisuus näkyy Julian työssä palvelumuotoilijana? 

Lähde Julian ja Lotan matkaan toiselle tuotantokaudelle!

Julkaistu 7.2.2023


Menestyksen ytimessä -podcastin 1. kausi


ESG & Talentti – haasteita ja mahdollisuuksia

Ensimmäisen tuotantokauden viimeisessä jaksossa keskustelemme isoista kokonaisuuksista, kuten vastuullisuudesta, taloudesta, osaamisesta sekä diversiteetistä. Aiheet nousivat esiin osana KPMG:n globaalin markkinatutkimuksen CEO Outlookin pääteemoja, ja saimme Suomen KPMG:n toimitusjohtajan Kimmon sekä Solidiumin sijoitusjohtajan Annareetan studiollemme keskustelemaan omista näkemyksistään teemoihin liittyen.

Mitä vastuullisuus itseasiassa edes tarkoittaa ja mitä kaikkea se pitää sisällään? Miten osaajia saadaan houkuteltua? Jaksossa kuulemme myös, mitä ajatuksia Kimmolla ja Annareetalla on työskentelytapojen tulevaisuudesta, palaammeko kaikki vielä toimistolle?

CEO Outlook -tutkimukseen haastateltiin 1 325 toimitusjohtajaa 11 markkinalta heidän näkemyksistään seuraavalle 3 vuodelle. Lue lisää ja löydä tutkimustulokset täältä.
 

Keskustelussa mukana:

Kimmo Antonen, toimitusjohtaja, KPMG Oy Ab

Annareetta Lumme-Timonen, sijoitusjohtaja, Solidium Oy

Julkaistu 14.11.2022

Muuttuvien markkinoiden hermoilla ennakointikyvykkyydellä – case Metropolia

Ennakointikyvykkyyden merkitys yrityksille on kasvanut yhä enemmän isojen muutosten ja kriisien myötä. Myös Suomen suurin ammattikorkeakoulu on tunnistanut tulevaisuustiedon keräämisen ja analysoinnin merkityksen liiketoimintansa kehittämisessä. Tässä jaksossa keskustelemme Metropolian Riitta Konkolan kanssa heidän toteuttamastaan ennakointikyvykkyyden pilotista. 

Millaisia hyötyjä Metropolia haluaa ennakointikyvykkyydellä saavuttaa? Jaksossa kuulemme myös, miten ennakointikyvykkyyttä voidaan kehittää ja millaista osaamista siihen tarvitaan.
 

Keskustelussa mukana:

Riitta Konkola, toimitusjohtaja-rehtori, Metropolia Ammattikorkeakoulu Oy

Julia Koivu, Lead Business Designer, KPMG Oy Ab

Julkaistu 17.10.2022


What opportunities and risks the current macroeconomic situation entails for companies?

In this episode we continue the discussion on the topics from the Strategy Forum event. KPMG Finland's experts Sarah Sipilä and Jenna Hytti reflect on the previous talks with Paul Krugman concerning the global economy and recent world events. In an uncertain world, how can companies be ready for the future? We dive deeper into these topics by hearing highlights and insights from the discussions. 

The focus is now on the perspective of the Finnish market and sustainability. What are the biggest challenges for internationally operating Finnish companies? How are ESG targets, climate actions and supply chains affected by global events and inflation? Tune in to hear our experts' views in this podcast wrapping up this year's Strategy Forum topics. 


In the studio:

Sarah Sipilä, Advisory Partner, KPMG Finland, Global Strategy Group

Jenna Hytti, Advisory Senior Manager, KPMG Finland, Corporate Sustainability & Sustainable Finance

Published 20.9.2022

Where is the economy headed? - Interview with Paul Krugman

In this special episode we hear Professor Paul Krugman's thoughts on recent world events and their impact on the economy. Paul Krugman visited KPMG Finland's Strategy Forum event as the keynote speaker this year and our Advisory Partner Sarah Sipilä had the opportunity to interview him to our podcast earlier in August. 

How does Krugman see the current situation and what is his outlook on the next few months in Europe and the US? Are we heading towards a recession and if so, how severe? How will the fight against climate change be impacted? Krugman also shares his insights on how Nordic companies and different sectors will likely be affected by the "rocky road" that is ahead of the European markets.

In the next Menestyksen ytimessä podcast episode we will continue the discussion on these topics with KPMG's experts - stay tuned!


In the studio:

Professor Paul Krugman, Nobel Prize winning economist and New York Times columnist

Sarah Sipilä, Advisory Partner, KPMG Finland, Global Strategy Group

Published: 8 September, 2022


Vastuullisuusraportoinnin etujoukoissa - case Elisa

Tässä jaksossa syvennymme vastuullisuusraportointiin Elisa Oyj:n Minna Krögerin ja KPMG:n Kirsi Saariston kanssa. Yritysvastuun kentällä tapahtuu juuri nyt paljon: sääntely kehittyy ja kansainvälistä vertailtavuutta pyritään parantamaan. Minkälaista tietoa vastuullisuudesta yrityksiltä odotetaan? Mitkä ovat yleisimmät vastuullisuusraportoinnin viitekehykset ja mitä raportin varmennus tarkoittaa?

Merkittävä osa raportointiprosessia on datan kerääminen ja ymmärtäminen, samoin oikeiden tavoitteiden ja mittarien tunnistaminen. Jaksossa kuulemme myös, minkälaista palautetta vastuullisuudesta Elisa on saanut sekä mitä kehitettävää suomalaisilla yrityksillä on raportointiin liittyen.
 

Keskustelussa mukana:

Minna Kröger, yritysvastuujohtaja, Elisa Oyj

Kirsi Saaristo, Advisory Senior Manager, yritysvastuu ja kestävä rahoitus, KPMG Oy Ab

Julkaistu 5.9.2022

Miten digistrategia luodaan? – case Olvi

Kun Olvi lähti luomaan omaa digistrategiaansa, oli tavoitteina muun muassa kilpailukyvyn ja tehokkuuden parantaminen. Jaksossa Olvin talousjohtaja Tiina-Liisa Liukkonen kertoo, miten yhtiön digistrategiassa yhdistyvät teknologia, data, ihmiset ja organisaatio. Mikä oli lähtötilanne ja miten henkilöstöä osallistettiin ”digin ja datan” kehittämiseen?

Jaksossa kuulemme myös, miten Olvin liiketoiminnan tavoite – oikeat tuotteet, oikeassa paikassa, oikeaan aikaan – toimii digistrategian perustana. Olvilla jatkuva kehittäminen ja tulevaisuusfokus tukevat näitä tavoitteita, ja digi ja data näkyvät kaikkien työntekijöiden jokapäiväisessä tekemisessä.
 

Keskustelussa mukana:

Tiina-Liisa Liukkonen, talousjohtaja, Olvi Oyj

Julia Jääskeläinen, Lead Business Designer, KPMG Oy Ab

Julkaistu 15.8.2022
 

Kiinnostuitko? Ole yhteydessä Annika Tanttiseen ja tutustu palveluihimme:


Summer special: Global mobility of today

What are the most pressing issues related to global mobility in the modern business world that companies are facing? And where is global mobility heading in the future?

In this episode we will talk about international remote work and how to get foreign talent. In addition, you will hear about different trends in international assignments and if companies will still have workforce that moves around the world. 
 

In the studio: 

Paula Holmström, Tax & Legal Partner, KPMG Oy Ab 

Timo Karvinen, Tax & Legal Senior Manager, KPMG Oy Ab 

Nicole Guillaume, Tax & Legal Senior Manager, KPMG Australia 

Jenny Blåfield-Rautanen, Tax & Legal Senior Manager, KPMG Oy Ab 

Karoliina Nurmi, Tax & Legal Director, KPMG Oy Ab 

Published: 4 July, 2022

Voiko väärinkäytöksiltä suojautua? - case Cargotec

Miten taloudellisia väärinkäytöksiä pääsee yrityksissä tapahtumaan? Miten selvitystyö etenee mahdollisimman tehokkaasti? 

Jaksossa pitkän linjan sisäisen tarkastuksen ja väärinkäytösten asiantuntijat kertovat muun muassa, mihin yritysten kannattaisi erityisesti panostaa petosten torjunnassa. Väärinkäytösten käsittelyyn yrityksissä vaikuttavat lisäksi ajankohtaiset whistleblowing-direktiivi ja yritysvastuulaki. 

Jaksossa syvennymme taloudellisten väärinkäytösten suojautumiseen konepajayhtiö Cargotecin case-esimerkin kautta. Tässä ison mittakaavan tapauksessa yrityksen työntekijä oli usean vuoden ajan huijannut huomattavia summia rahaa omille tileilleen tekaistujen ostolaskujen avulla. Petoksen tutkinta käynnistyi toisen työntekijän raportoinnin pohjalta ja oikeuden mukaan siitä aiheutui yhtiölle lähes 14 miljoonan euron vahinko.
 

Keskustelussa mukana: 

Olli Turakainen, Director, Ethics & Compliance, Cargotec Oyj 

Timo Piiroinen, Advisory Director, Forensic and Financial Services, KPMG Oy Ab 

Julkaistu 20.6.2022


Yrityskauppojen kulisseissa – case 3 Kaverin Jäätelö

Kotikeittiössä syntynyt 3 Kaverin Jäätelö on kasvanut kymmenessä vuodessa vaikuttavalla vauhdilla suomalaisten suosikiksi.

Yrittäjät päättivät kesällä 2021 myydä enemmistöosuutensa pääomasijoittajille vauhdittaakseen menestystarinaansa myös kansainvälisesti. Minkälainen prosessi koko yritysjärjestely käytännössä oli?

Jaksossa avataan yrityskauppaprosessia myös neuvonantajan näkökulmasta. Lisäksi kuulemme, mitä yrityskauppojen maailmassa tällä hetkellä tapahtuu ja minkälaisia trendejä on viime aikoina ollut ilmassa.
 

Keskustelussa mukana:

Heikki Huotari, CEO, Kolmen Kaverin Jäätelö Oy

Matias Peltomäki, Senior Analyst, KPMG Oy Ab

Julkaistu 30.5.2022

 Tulevaisuuden täydellinen taloushallinto - case Stora Enso

Digitalisointi, robotiikka ja tekoäly muuttavat vauhdilla yritysten taloushallintoa. Stora Ensolla on tehty taloushallinnon automatisointia jo vuodesta 2016. Laaja automatisoinnin käyttöönotto on esimerkiksi mahdollistanut työntekijöille enemmän aikaa syventyä analytiikkaan. 

Onko automatisaatio vienyt ihmisten työt? Miten liiketoiminta hyötyy digitalisaatiosta? Voiko tulevaisuutta ennustaa tekoälyn avulla? Jaksossa kuulemme myös parhaat vinkit siihen, miten koko organisaatio saadaan mukaan muutokseen.


Keskustelussa mukana: 

Petra Teräsaho, Senior Vice President, Group Controller, Stora Enso Oyj

Julia Jääskeläinen, Lead Business Designer, KPMG Oy Ab

Julkaistu 9.5.2022


Menestyksen ytimessä -podcastin esittelyjakso

Menestyksen ytimessä -podcastissa keskustelemme vaihtuvien vieraidemme kanssa ajankohtaisista liike-elämän aiheista, trendeistä, haasteista ja onnistumisista. Sukellamme yritysten toimintaan sisään pintaa syvemmälle ja kuulemme, kuinka he ovat selvinneet haastavista tilanteista takaisin menestyksen polulle.

Inspiroivia kuunteluhetkiä!

    


Ota yhteyttä

Otathan yhteyttä, jos sinulla herää kysymyksiä podcastistamme tai sen aiheista.